úterý 9. září 2008

Tak jsme opet zde :)

Pratele, kamaradi,
tak jsme se po dlouhe dobe opet dostali na internet a v rychlosti posilame pozdrav z Victorie, hlavniho mesta British Columbie.
Takze nejdriv se omlouvame za neposlani slibeneho posledniho prispevku, ale znate to... nebyl cas ztracet cas :) timto se i omlouvame lidem, ktere jsme vydesili a podavame zpravu, ze zijeme :)
No a ted k tomu jak uzasne a vynikajicne se mame. Cestujeme ted ve ctyrech jeste s Jancou a Terkou z CR a toulame se po Vancouver islandu. Nase auto bylo definitivne pojmenovano "Evzen" a i pres urcite komplikace se da rict, ze slouzi celkem spolehlive.
Kratky vycet Evzenovych nedostatku:
1. Startovani. Evzen zkratka nastartuje jen nekdy. V ostatnich pripadech prichazi na radu tlaceni... uz nam to ani neprijde, ale reknu vam... vytlacit Evzena ven z trajektu... zadna prdel :)
2. Rychlostni stupen "3". Automaticka prevodovka nekdy odmita preradit na vyssi stupne, coz ve vetsich rychlostech na dalnici zpusobuje lehce vyssi spotrebu benzinu.
3. Spotreba oleje a vody je zhruba stejna jako spotreba benzinu.
4. Obcas z nej kour unika i jinymi misty nez jen vyfukem.
Tak to je asi tak vsechno. Na druhou stranu je ovsem potreba rici, ze ma-li Evzen svuj den, je to auto k "nezaplaceni" :)
No a ted k nasim cestovatelskym zazitkum na ostrove (velkem asi jako CR). Nejaky cas jsme travili ve Strathacona provincional parku, potom presun do surfarske oblasti Pacific Rim okolo Tofina, ted Victoria a dalo by se rict, ze si zatim nasi dovcu uzivame maximalne a naplno :) Podnikli jsme par peknych vyletu a vyslapu, surfovali v Pacifiku, vyrazili na lodni vylet na pozorovani velryb, bydleli v kempu s horkou virivkou a saunickou u jezera, vcera nam okolo stanu pobihali medvidci myvalove... no hele, neni to proste vubec spatny :)
Co se budouciho planu tyce, tak zitra opoustime Vancouver Island, ukoncujeme nasi lazo plazo dovcu a vyrazime smer Okanagan valey, coz by melo byt neco jako poust a pak uz smerem do kanadskych narodnich parku, do divociny a vzhuru na medvedy :)
No ale dost bylo psani, pokochejte se par fotkama :)
A jeste posledni zprava na konec. Vanouse dobla vcela :)
Z Victorie zdravi Miky a Vanous.
Dalsi prispevek dodame az bude mozno :)





2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahojky kluci, fotečky jsou nádherný, bezva si užívejte a opatrujte se. Jo a co se autíčka týká...pokud přizpůsobíte rychlost vozu jeho momentálnímu řazení, nebude spotřeba taková a ještě se můžete kochat :-)
Pá tetička

Anonymní řekl(a)...

Dia:
mooc pěkný :-). Evžena si hýčkejte ať nechodíte pešky! Vidět Vás jak ho tlačíte z trajektu . . . :-))