čtvrtek 19. června 2008

Tak jsme se nastěhovali, funguje wifina a možná máme zaděláno na práci

Tak se vám opět hlásím z Vancouveru :)

dneska byl super den, ráno jsme zmákli stěhovací akci "kulový blesk" akorát to byla jenom jednosměna - my do prázdnýho a nikdo jinej nikam :)

Nicméně musim uvést včerejší informace na pravou míru. Jak jsem psal, že to tady vypadá nic moc, tak se trošku poopravim... je to tady geniální :) Utekli jsme Chinatownu, máme obrovskej pokoj, kterej vypadá trochu jako ateliér. Je to v posledním patře (dvoupatrovýho baráku), čili ve druhym (no a pokud by někdo bral první patro jako přízemí, tak teda vlastně bydlíme v prvním patře, čímž ovšem nemyslím to přízemí... doufám, že to všichni pochopili). Jedna stěna je celá prosklená a má to celkem velkou terasu. No a co je na celý věci úplně nejlepší jsou schůdky vedoucí na střechu. Nejsme si jistý že se tam může lízt, ale jsme tam pořád... je odtamtud skvělej výhled na hory ale taky na ty zmíněný mrakodrápky. No co vám budu povídat, ptostě paráda :) Před chvílí jsme odtamtud slezli, koupili jsme si pár plechovek pivečka, popíjeli a kochali se :)

No a co se týče našich spolubydlících, tak už jsme se se všema seznámili. Ta ukecaná ženská není zase tak hrozná, ten dotyčnej, kterej měl bejt extrémní pořádkář vypadá taky celkem v pohodě, je to starší chlap, vysokoškolskej profesor, kterej učil 15 let na univerzitě v Aténách (pokud teda nekecá) :) Jedinej kdo potvrdil, ne-li předčil svoji pověst, je ten nepořádnej magor od přírody. Nahlídnul jsem do jeho pokoje a takovej bordel neměl ani Cartman na koleji v dobách svý největší slávy (a to už je co říct) :)

Další dnešní vynikající zpráva je, že se nám podařilo rozchodit wi-fi. Zprovoznila se stejnym způsobej jako se rozbila... podivně. Už jsme byli připravený vyplácnout 50 dolarů za nějakou funkční, vzal jsem to do jednoho krámu, kde mi sympatickej Číňan ukázal nějakou novou a dokonce i předvedl že funguje, což bylo super, ale ještě víc super bylo, že od tý doby začala fungovat i ta stará :) takže jsem mu poděkoval, řekl mu, že u sebe nemám dost peněz, ale že se pro ni určitě ještě stavim... no a od tý doby jsme připíchnutý na net :) (a taky už jsem toho sympatickýho Číňana nikdy neviděl... což vám ovšem asi bylo jasný)

Taky jsme si dneska byli zaběhat a mrknout po okolí... hezký :) fakt hezký :) pěknej parčík, kde nás cedule upozornila, že máme dávat bacha na kojoty, dost velkej zábavnej park se spoustou švihlejch atrakcí, na který nikdy nevlezem, viděli jsme olympijskej zimák no a taky jsme objevili Liquer shop s alkoholem... konečně :)

No a co se práce týče, tak já jsem rozhodil pár svejch životoipisů do kaváren kde někoho sháněli. Všude mi sice řekli, že se ozvou, ale... No asi chápete. Takže sháníme práci přes net a teď jsme zrovna v kontaktu s nějakym chlápkem, kterej hledá natěrače :) celkem slušně placený, takže by bylo super kdyby to vyšlo.

Mnooo a to bude asi tak všechno :)

Oba moc myslíme na Štěpku a Barťase a držíme palce. Doufáme, že už si to brzo budete moct přečíst doma...


já na naší střeše hnedka po nastěhování


pohled na hory (rovněž z naší střechy) - zachycono i s ptákem :)

náš útulnej ateliér (zřejmě naposledy uklizenej)
Vaňous před olympijskou cedulí
No a naše kouzelný ubytko (dole má ta švihlá ženská švihlej krám a nad ní bydlíme my) Obzvláště bych upozornil na rozlehlou střechu a schůdky vlevo, po kterejch se dostáváme na střechu)

naše střechový pivka

2 komentáře:

Mikymáma řekl(a)...

Bydlení vypadá moc dobře! Ale kde si vaříte? A co koupelna?
Další dobrá zpráva je, že vám kanadský dolar posílil o 15 haléřů :-) Opatrujte se.

Lůca řekl(a)...

Bydleni bomba (schudky vedou!) a vyhled - to je az kyc, super.. Drzime palce s nalezenim te prave (prace, jiste) Lu a Kat :)