čtvrtek 3. července 2008

Myči jachet? Ku-lo-vý, bude se co? Bude se natírat...

Přátelé,
jachting se nekonná :( Dneska jsem mluvil s tou paní co nám včera naslibovala hory doly (a hlavně teda to mytí jachet) ovšem nějak podivuhodně obrátila a že to prej práce pro dva není. No co se dá dělat, tak holt potáhneme tu natěračskou káru dál...
Nicméně dneska jsme poznali první pozitivní stránku natěračskýho průmyslu. Zůstali jsme na pracovišti s Vaňousem jako poslední (ten palác je konečně natřenej a na nás bylo abysme dodělali ten největší vopruz, čili vyčistili to co se kde zašpinilo a zacákalo... no a páč naše pracovní skupina se vesměs skládá z lidí který nikdy nic nenatírali, tak bylo barvou pocákaný všechno :) tudíž k nám přišel pan majitel, chvilku s náma pokecal, podivil se nad tim, že studujeme (ale bylo mu to sympatický) pak se podivil ještě jednou když jsme mu řekli, že se zase chceme vrátit do Čech (to zase nebylo sympatický nám) no ale výsledek byl ten, že nám každýmu strčil do kapsy dvacku a řekl, že se mu barák líbí a že si na něj máme dát pivo :) My bysme to teda zřejmě zainvestovali rozumnějc... ale když on si tolik přál abysme si za to koupili zrovna ty piva... :) No čili právě jsme se vrátili ze střechy, kde jsme nad večerním Vancouverem propili naše zkapalněný a poctivě vydřený tuzéry.
Jinak dneska si prcek přisal malý bezvýznamný plus když nám oznámil, že jsme makali dobře a že si zítra můžeme vzít volno... je to dobrej kluk. Hned v zápětí si ovšem připsal obrovský mínus, když nám oznámil, že si to volno nahradíme v sobotu... hajzl to je.
No a stran množích se žádostí o vysvětlení toho co se dělo na řetízkovým kolotoči... takže za prvé bych chtěl tatínkovi poděkovat za jeho příspěvěk a vlastně si ani už tak nějak ani nevzpomínám co se tam tenkrát dělo :)) Takže ať to pěkně napíše on když už to nakousnul :) A vám všem co to budete číst... nezapomeňte, že jsem byl tenkrát ještě malej... a ten řetízák byl strašně velkej :)
Vaňous se právě probudil a jde přispět svoji troškou do diskuze :)
čili... Vaňousovo okénko :)
Tak já sem ještě nespal. Mikyho zmátlo asi to, že sem řek, že už spím, ale když sem to řek, znamená, že sem nespal:-)
Tak nám ty jachty nevyšly. Moc sem s tim nepočítal, ale pro jistotu sem si zabalil svoje dvě štětky za 20 babek a odvez je domů. Takže v sobotu půjdou holky zase do akce. Dneska taky zas zabodoval prcek, když odcházel, tak se postavil na špičky, možná si i poskočil a poplácal mě po rameni a utrousil něco jako "dobrý chlape". Nevěděl sem jestli mu mám dát facku nebo se začít smát, ale aspoň už nevotravuje se svoji technikou, jak držet štětku. A protože sme byli donucený si koupit nějaký ty pivka na oslavu našeho prvního natřenýho baráku a že jsou pěkně silný a já přestávám vidět na ty písmenka, znamená že půjdu už opravdu spát:-)
No a já ještě dodám, že jsme zaznamenali první zranení, přecenil sem svoje síly a nedocenil výnam správného uchopení... spadl na mě žebřík :) Jasně, smějte se :) Takže mám malinko přeraženej frňák a podle Gaba by se za takovejhle výstup nemusel stydět ani Mr. Bean :) pamatujte, práce kvapná málo platná (a bolí z ní nos) a hlavně chybama se člověk učí :)
Tak dobrou noc a užijte si víkend :)
Jooooo a zítra jdeme na B.C. Lions (už máme lístky), tak se těšte na nějaký fotečky :)

2 komentáře:

Mikymáma řekl(a)...

Miky a řetízák

Tak já se toho vysvětlení ujmu.
Byl to skutečně ten nejprťavější dětský řetízáček jaký si dokážete představit. Po zapnutí a nabrání velmi, ale opravdu velmi mírné rychlosti se spustil řev a brek na celé náměstí:

"Mamííí, tatííí, zastavte to, ať to zastaví"

Lidi se začali vyklánět z oken. Všechno ztichlo a bylo slyšet jen našeho Míšánka. Po 4 kolečkách jsme to nervově neunesli a požádali kolotočáře, ať opravdu radši zastaví, což taky udělal. Načež spustila řev holčička, která byla na druhé straně kolotoče, protože ta si naopak jízdu vychutnávala. Předtím tam dlouho čekala, až se objeví druhý zájemce o jízdu, který by kolotoč vyvažoval (ano, byli tam jen oni dva). Nasedli jsme do auta a s nešťastným miniMikym odjeli.
Na náměstí zůstala řvoucí holčička a naštvaný kolotočář (pochybuju, že po tomhle vystoupení měl ještě o jízdu někdo zájem).
A jestli se nepletu, aspoň nám se Miky nikdy nesvěřil, tak to byla první a poslední jízda na kolotoči v jeho za pár dní pětadvacetiletým životě.

Anonymní řekl(a)...

Dia
Hezky si užijte zasloužené mimořádné volno a těšte se na sobotu na svoje kamarádky štětky :-)! My jedeme s Kájou na chalupu natřít plot :-))