středa 2. července 2008

Výuka češtiny :)

Takže dobrý večer :)
Už máme skoro jednu hodinu, takže dneska jenom v rychlosti a šupky dupky do postýlky :) Dneska jsme cestou do práce zjistili, že jsme si k našim polorozpadlejm kolům vytvořili velice blízkej citovej vztah a tudíž jsme si je pojmenovali. Vaňous má Hatatytlu a já Máňu :) Tolik asi k nejdůležitější události dne.
Jinak dneska byl ten slavnej Canada day - svátek a všichni si váleli šunky doma a nemakali. Až na ty, který jejich čínskej vykořisťovatel opět nahnal na žebříky... čili až na nás :)
No a na večer Canada dne byl naplánovanej obrovskej ohňostroj. Pro sledování takovýho ohňostroje se zdála být ideální naše střecha s pivkama. Bohužel Liquer shop měl zavřeno a ohňostroj byl fakt trapnej. Takže jsme se společně s Richem, kterej dorazil na tuhle velkolepou podívanou z naší střechy přesunuli dovnitř a věnovali se výuce cizích sprostých slov :) On umí trochu čínsky, takže jsme vyměnili pár zajímavejch kousků za nějaký naše sprostý skvosty :)
Myslim, že jsme odvedli maximum a zdařile šíříme slávu češtiny do světa (více video).
Tak pozor, teď mě Vaňous upozornil na jednu věc, na kterou bych málem zapomněl... Na dnešní slavnostní den jsme si naplánovali slavnostní večeři... zašli jsme do krámu a po dlouhym vybírání, přebírání a zjišťování nejlevnější slavnostní alternativy jsme vybrali kuře :) ovšem nebylo to obyčejný kuře... tohle se od ostatních kuřat lišilo tím, že bylo dvakrát větší a dvakrát levnější... což se nám nezdálo dostatečně podezřelý a koupili jsme ho.
Nicméně když se začlo podávat na stůl a proběhl první pokus o naporcování jsme zjistili, že to asi tak úplně kuře nebude... Tenhle levnej živočich, kterýho jsme upekli se vyznačoval zejména obrovskym množstvím kostí a třema druhama masa a neoodělitelností jakýchkoliv částí. Čili se v podstatě jednalo o takovou jednolitou hmotu, připomínající kuře dorůstající velikosti psa. Nicméně bych rád poděkoval Vaňousovi za to, že zužitkoval svoje zkušennosti z pitvy a přeci jen nějaký podivný kousky z týhle pozoruhodný pečínky vypreparoval. Psovi jsme to ani nedávali, páč jsme měli dojem, že by o to snad ani nestál... čili jsme to vyhodili a uvařili si slavnostní polívku :)

No a tady už výtvor naší výuky (museli jsme teda slíbit, že to nedáme nikam na net, ale tohle se snad nepočítá) :)

Dobrou noc

2 komentáře:

Mikymáma řekl(a)...

Kdo, co, komu, čemu....?
Samé otázky!

Anonymní řekl(a)...

Je vidět že moc nevaříte a nenakupujete oba já myslela že umíte anglicky dobře Tome musíš na pitvu ale na veterinu jinač přejem dobrou chutˇp