pondělí 21. července 2008

Vaňous si zašpinil štětku... a urval šlapku :)

Nazdar saláti :)
zatímco vy teď ještě zařezáváte, tak my už pilně datlujeme a tvoříme další část našeho megablogu. No a co bysme to dlouho prodlužovali, že? Začneme rovnou tou nejnovější novinou :) Doby, kdy jsme živořili na hranici únosnosti a snesitelnosti a třeli bídu s nouzí jsou minulostí, stejně tak jako naše mzda 10 dolarů na hodinu. Ode dneška máme o dolar víc a začínáme novou etapu našeho kanadskýho pobytu. Jen doufáme, že nám tohle náhlý zbohatnutí moc nestoupne do hlavy... ale kdeže, pořád zůstaneme skromný český kluci. No a jak se to všechno seběhlo? Opustil jsem dneska při vyjednávání s prckem výraz agresivního idiota a nasadil jsem tak milý úsměv, který umím vykouzlit jen já, velice ponížený tón a strategii vystupování na velice vysoké úrovni. No vida a zabralo to... jsme boháči :)
Co se našeho bydlení týče, tak situace vypadá celkem nadějně, ale ještě se uvidí. Radši teď všichni zaťukejte na dřevo, abysme to nezakřikli. Do středy se tady musí udělat nějaký úpravy a ve čtvrtek bude nová inspekce... i na pokojích :) Takže budeme muset asi lehce poklidit, což snad nebude zase takovej problém, ovšem jak se s tímhle úkolem popasuje Erik žijící ve svým skladišti... mnoo :)
Jinak dneska byl v práci opět prckův bráška Andrew se svoji stříkací mašinou. Tentokrát to ovšem nějak nevychytal s tlakem a majitelům jejich dlaždičky nejen vyčistil, ale taky rozdrtil :) Když bylo dílo dokonáno, tak se zeptal jestli by nemohl s něčím pomoct. No... jasně Andrew, tak mohl bys třeba trochu ošmirglovat dveře? Dělal jsi to někdy? Joo, ve škole v práci se dřevem... a dostal jsem jedničku. No, šikula... Takže se milý Andrew chopil šmirglovacího papíru a... Vaňous do mě už v záchvatu smíchu šťouchnul, abych se na něj podíval. Tak jsem otočil hlavu a ten trotl tam držel šmirgl pevně přitisknutej na dveře a dělal s nim dřepy s výskokem :) ale jak se říká... to se nedá takhke vyprávět, to se musí vidět. No a poslední informace, kterou vám sdělím, je, že jsme dneska pracovali do šesti ... zatímco ostatní do čtyřech. Proč? Vaňousi, máš slovo...
Okýnko :)
Tak kromě toho, že sem si zašpinil štětku, což je u práce natěrače celkem běžná věc a urval si šlapku( u kola) což zas tak běžný není, tak se nám dneska stala taková malá nehoda. Asi po 5 minutách co nám prcek přidal, že děláme dobrou práci sem měl za úkol rozšroubovat celej zámek u dveří. Pak ale přišel prcek a řek, ať to nedělám, že jsou to moooc starý dveře a nějakej složitej systém zámku, kterej by asi dal dohromady jen slušně zručnej kasař:-) No ale co se nestalo. Do zámku mi vypad jeden šroubek a zasek se. Takže sme byli po 20 letech první, kdo to rozmontovali. Po hodině vrtání se, přemýšlení a chirurgický práce sme to dali dohromady a musim pochválit Mikyho, že by se mohl živit i jako vykradač trezorů, což v naší situaci není zas tak špatnej nápad:-) Taky se musim zmínit, že ukecanost našich spolubydlících nás začíná ohrožovat trochu na zdraví a hygieně. Před chvilkou Miky vyrazil s hajzlpapírem na dlouhou štaci, ale zastavila ho Victorie a tak se vrátil za 15 minut, ale do cílové stanice bohužel nedorazil, tak to snad vyjde na druhý pokus, jinak by to byl doslova a do písmene průser:-)))
Na otázku Bartyho kdy se chystáme cestovat bez kol. Tak máme v plánu makat asi do 5.září. Na poslední 2 tejdny nám prcek zas přidá a pak vyrazíme pravděpodobně na Vancouver Island, což je podle místních nejhezčí část Kanady. Pak máme v plánu přesun do provincie Alberta, kde se chcem mrknout do měst jako Calgary, Edmonton a projet kolem 4 obrovskejch národních parků, kde je spoustu jezer, lodovců, vodopádů, sopek a divoký zvěře:-) Tak to je jen takovej hodně hrubej plán našich cest:-) No a protože já se potřebuju taky vydat na ono místo, tak radši vyjdu už teď, abych nezmeškal:-)
Mimochodem, jelikož už máme oba návštěvu toho důležitýho místa za sebou, tak vám můžeme s radostí sdělit, co jsme se tam dozvěděli... ne že by se teda ta důležitá informace snad odehrála uvnitř... nicméně na dveřích visel papír se zprávou od Bonity a sice že jestli to tady zavřou nebo ne je zatím ve hvězdách, ale do 31. října se to řešit nebude, čili? Čili jsme zachráněný a musíme to příležitostně oslavit (samozřejmě nejlépe prací).
Z Vancouveru s přátelským natěračským pozdravem, Mike and Thomas (takhle drsně se nám tady říká)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Předposlední název článku zní.Hospoda už nikdy víc.Na střeše chlapci je to levnější.táta

Anonymní řekl(a)...

takže dobrý večer!
ano, pánové, slavte prací! to vás šlechtí. až pojedete na kole do práce tak si kromě galantních zvířat dávejte bacha i na zákruty a nebezpečné sjezdy. dneska jeden frajer na Tour de France získal 40 bodů za vrchařskou prémii ale v následujícím sjezdu nevytočil zatáčku, upadl a ztratil kolo. a co myslíte, jestlipak to přežil? přežil!!!! protože mu to politicky myslelo vy šmejdi!
už ani nevim co jsem chtěl napsat.. tak se mějte, hezky pracujte a ať vám zůstane ubytování i tempo růstu platového ohodnocení (ale klidně může být i vyšší samozřejmě)
Jelen

Anonymní řekl(a)...

Dia
Pěkný plány . . to bude moc pěkný! Vy si na to vyděláte!